Centaurion på svenska

Neurologisk fysioterapi, ridterapi och vattenterapi i Parkstad (Puistola, Helsingfors).

Specielt för nyfödda, barn eller ungdomar, men också för vuxna. 

 

Målinriktad funktionell träning

Barnets vardagsfungerande står i centrum vid målinriktad funktionell fysioterapeutisk träning. Det är viktigt att barnen lär sig funktionella förmågor som att förflytta sig, kommunicera, klä sig och äta, så självständigt som möjligt. Träningen utgår från mål som fysioterapeut, men också barn, ungdom, eller vuxen, tycker är viktiga. Fysioterapeuten försöker använda motiverande övningar som är lämpliga för personen.

 

Våra fysioterapeuter har lång erfarenhet och specialicering (NDT-Bobath) inom neurologi.

Alla fysioterapeuter i Centaurion kan svenska.

Centaurion har mysiga mottagnigsrum “Korona” i två våningar. Salarna är utrustade med mångsidiga terapiverktyg och lämplig träningutrustning. Dessutom gör vi hembesök. Centaurion erbjuder ridterapi med egna utbildade terapihästar i ett fantastisk stall. Som en särskild form av fysioterapi erbjuder vi vattenterapi i lämpliga simbassenger nära hemmet.  

 

Du kan kontakta os för mera information och personlig hjälp. Vår ansvariga fysioterapeut Anne Rautio-Honkavaara har mer än tjugofem års erfarenhet av analysering barn, av organisering neurologisk fysioterapi och ridterapi, och av samarbete med Fpa och Hus.