Fysioterapia Ksis1


Centaurion Oy:n erityisosaamisena on neurologinen fysioterapia ja imeväisikäisten terapia (vauvaterapia). Asiakkainamme on pääasiassa lapsia, nuoria, ja aikuisia, joilla on hermostoperäinen liikuntaelimistön vamma tai sairaus, kuten esimerkiksi lihasdystrofia, CP, MS tai traumaperäinen ongelma. Näkövammaiset ihmiset ovat myös tyypillisiä kuntotujiamme.

Fysioterapeuttimme Nina valmistuu 31.12.23  "Lasten ja nuorten psykofyysinen fysioterapiaosaaja" -koulutuskokonaisuudesta (12op), ja tekee jo töitä esim. lastensuojelun sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian asiakkaiden kanssa.

Kuntoutustoiminnasta vastaava fysioterapeutti (NDT-Bobath, vauvaterapeutti) Anne Rautio-Honkavaara on toiminut fysioterapeuttina ja ratsastusterapeuttina vuodesta 1993. Hän on myös kouluttaa neurologiseen kuntoutukseen erikoistuvia terapeutteja (NDT-Bobath -kouluttaja) ja on ollut rastsastusterapiakoulutuksen suunnittelijana ja vastaavana kouluttajana kolmekymmentä vuotta.

Korona_Alakert1b
Toimintamme keskeisenä periaatteena on yhteistyö asiakkaiden kanssa, sekä perheiden tukeminen ja ohjaus lasten kuntoutusasioissa. Autamme kokemuksellamme luonnollisesti myös, kun lähettävien/maksavien tahojen kanssa syntyy neuvottelutilanteita. Työskentelemme moniammatillisesti ja tiiviissä yhteistyössä päiväkotien ja koulujen kanssa.

Centaurion Oy tarjoaa fysioterapiaa kotikäynteinä, tai vastaanottokäynteinä hienoissa uusissa terapiatiloissa Puistolassa. Esteettömäksi rakennetulla vastaanotolla on kahdessa eri kerroksessa runsaasti tilaa tehdä monipuolisia motivoivia liikunnallisia harjoitteita. Kumpaankin kerrokseen pääsee suoraan ulkoa. Paikat mahdollistavat esimerkiksi porraskävelyn harjoittelun turvallisesti kunnon portaissa sisätiloissa kerrosten välillä. Välineet koostuvat trampoliinista ja kuntoiluvälineistä erilaisiin kiipeily-, riippumis- ja keinumispaikkoihin. Keittiötila on myös suunniteltu kuntoutusharjoitteluun.

Ksis2

Terapia pyritään toteuttamaan kuntoutujalle tavoitteellisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Mahdollisuus on esimerkiksi kuntosalikäynteihin ja uimiseen näihin liikuntamuotoihin perehtyneen terapeutin kanssa. Kun liikuntalajeja käytetään osana kuntoutusta, suunnittelu voidaan tehdä yhteistyössä erityisliikunnnanopettaja LiTM Markku Honkavaaran kanssa.

Vaikka asiakkaamme pääasiassa tulevat Kelan ja HUS:n maksusitoumuksilla neuvottelemme myös mahdollisuuksien mukaan yksityisten asiakkaiden ja muiden tahojen kanssa kuntoutuksen järjestämisestä.
Korona_Portaat1